virtuali_kiallitasVirtuális kiállítás

A kutatásaink során feltárt dokumentumok legérdekesebb darabjaiból összeállított kiállítás, mellyel megemlékezünk mindazokról, akik megszenvedték a GULÁG-ok poklát.

 

adatbazisok Adatbázisok

Az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára GULÁG-projektjének keretében több adatbázist is készítünk, melyek egy részében nem csak a hajdú-bihari elhurcoltak, hazatértek és kitelepítettek adataira lehet keresni, hanem egész Magyarországra vonatkozóan.

 

  forrasok

Források gyűjteménye

Itt találhatók összegyűjtve a Bihar és Hajdú megyei történésekre, személyekre vonatkozó levéltári források, újságcikkek, valamint a témát feldolgozó kiadványok, honlapok. 

BELÉPÉS

 

BELÉPÉS

  BELÉPÉS
Hírek

Kutatható az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának online GULÁG felülete

Az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltárában a Gulág Emlékbizottság támogatásával folyó forrásfeltáró kutatások eredménye az „EMBEREK AZ EMBERTELENSÉGBEN” – Hajdú-Biharból a GULÁG-ra és vissza? című tematikus honlap, amely a 2017. február 27-ei projekt-bemutató rendezvényen került bemutatásra a résztvevőknek, és azt követően lett elérhető a kutatók és az elhurcolt családtagjaik adatait keresők számára. A projektben részt vevő hajdú-bihari levéltárosok munkájának köszönhetően adatbázisok, forrásgyűjtemény és egy virtuális kiállítás áll a rendelkezésére mindazoknak, akik az online felületre látogatnak.

Tovább a hírre

***

„EMBEREK AZ EMBERTELENSÉGBEN” Hajdú-Biharból a GULÁG-ra és vissza?

Az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt a 2017. február 27-én 10 órától, a levéltár Komoróczy György termében tartandó projekt-bemutató rendezvényére.

Tovább a hírre

***

„Kicsi munka”

A „málenkij robot” helyi és hajdúsági története volt a témája annak a történelmi konferenciának, amelynek a hajdúböszörményi Kálvineum adott otthont 2017. január 26-án.

Tovább a hírre

***

Túszfoglyok a Hajdúságban

Meghívó 2017. január 26-án (csütörtök) 10 órára a Kálvineumba (Hajdúböszörmény, Kálvineum u. 10.) a „málenkij robotról” TÚSZFOGLYOK A HAJDÚSÁGBAN címmel tartandó történelmi konferenciára.

Tovább a hírre